پایگاه شاخصهای اساسی علم (پایگاه ایاسآي ESI) هر دوماه یکبار پژوهشگران و موسسات یک درصد برتر جهان، کشورها و مجلات ۵۰ درصد برتر جهان را براساس شاخص استناد و در یک بازه زمانی ده ساله معرفی مینماید.
به منظور تعیین دانشمندان یک درصد برتر، نویسندگان ابتدا براساس مجموع استنادهای دریافتی (در بازه زمانی ده ساله) در رشتههای ۲۲ گانه علم مرتب، سپس یک درصد اول آن ها انتخاب میشوند.
بر اساس آخرین اعلام مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، چهار پژوهشگر دانشکده صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در زمره پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر دنیا قرار گرفتند.
دکتر یحیی مقصودلو، دکتر محمد قربانی، دکتر مهدی کاشانینژاد و دکتر سیدمهدی جعفری چهار عضو هیئت علمی افتخار آفرین دانشکده صنایع غذایی هستند که نامشان در این فهرست میدرخشد. دکتر جعفری در حوزه موضوعی چند رشتهای، دکتر قربانی، دکتر مقصودلو و دکتر کاشانینژاد در حوزه موضوعی علوم کشاورزی حائز این جایگاه شدند.
شایان ذکر است طبق فهرست منتشر شده، 1056 پژوهشگر با وابستگی سازمانی جمهوری اسلامی ایران شناسایی شدهاند و آمار پژوهشگران یک درصد برتر کشور نسبت به سال گذشته رشد بیش از 12 درصدی داشته است.